Παναγια Σουμελα - 3 / Ιερό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού, ανά τον κόσμο, η μονή παναγίας σουμελά κοντά στην βέροια, είναι τόπος θρησκευτικού προσκυνήματος.

Παναγια Σουμελα - 3 / Ιερό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού, ανά τον κόσμο, η μονή παναγίας σουμελά κοντά στην βέροια, είναι τόπος θρησκευτικού προσκυνήματος.. Εικόνα της παναγίας σουμελα ειναι η ίδια η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Ιερο προσκυνημα παναγια σουμελα τ.θ. Το 386 μ.χ, οι αθηναίοι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος ίδρυσαν το μοναστήρι στο όρος mελά στον πόντο, ύστερα από αποκάλυψη της παναγίας. Γράφει ο νίκος χειλαδάκης μοναστήρι παναγίας σουμελά, σήμερα «σουμελά μαναστιρί». Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid)

Να θυμίσουμε πως στην ομιλία του στα εγκαίνια της παναγίας σουμελά όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα στήριξης της μονής, ο ρετζέπ ταγίπ ερντογάν, σύμφωνα με την dailysabah, είπε ότι φέτος οι ορθόδοξοι. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Διαβάστε τη μοναδική ιστορία της θαυματουργής εικόνας! Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid) Το μοναστηρι τησ παναγιασ σουμελα recent posts ο μητσοτάκης προτρέπει τους κρητικούς να εμβολιαστούν

Eikona Se Ashmi 1000 Epixrysh Xeiropoihth Panagia Soymela Me Agiografia 1 8
Eikona Se Ashmi 1000 Epixrysh Xeiropoihth Panagia Soymela Me Agiografia 1 8 from dimiourgiko-vildiridis.gr
Παναγια σουμελα κοσμοσ παναγία σουμελά: Στο αεροδρόμιο της κωνσταντινούπολης, στην τουρκία κρατείται ο. Η ιερα μονη τησ παναγιασ σουμελα παναγία η σουμελά άξιο θαυμασμού είναι το μεγάλο πνευματικό, εθνικό και κοινωνικό έργο της σουμελιώτισσας, ιδιαίτερα μετά την πτώση της αυτοκρατορίας της τραπεζούντας. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. 125 , 591 50 καστανιά ημαθίας ( δρομολόγηση ) 42σχόλια ταξιδιωτών Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Το 386 μ.χ, οι αθηναίοι μοναχοί bαρνάβας και σωφρόνιος ίδρυσαν το μοναστήρι στο όρος mελά στον πόντο, ύστερα από αποκάλυψη της παναγίας. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της παναγίας της aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο.

Μου ζητήθηκε να γράψω και τις νότες του τραγουδιού, λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ για αυτό το τραγούδι, διότι.

Επικοινωνει μυστικά μέσα μου, με παρηγορεί και μου δίνει δύναμη. Χρήστος παπαδόπουλοςστίχοι γιάννης κοσμίδηςενορχήστρωση : Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της παναγίας της aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο. Ιερο προσκυνημα παναγια σουμελα τ.θ. Η ιερα μονη τησ παναγιασ σουμελα παναγία η σουμελά άξιο θαυμασμού είναι το μεγάλο πνευματικό, εθνικό και κοινωνικό έργο της σουμελιώτισσας, ιδιαίτερα μετά την πτώση της αυτοκρατορίας της τραπεζούντας. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Στις 09 νοεμβρίου του 1931, έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, του ευαγγελιστή λουκά. Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid) Αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16. Εικόνα της παναγίας σουμελα ειναι η ίδια η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Ιερα μονη παναγιασ σουμελα, βέροια ημαθιασ : 125 , 591 50 καστανιά ημαθίας ( δρομολόγηση ) 42σχόλια ταξιδιωτών

Στις 09 νοεμβρίου του 1931, έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, του ευαγγελιστή λουκά. Το μοναστηρι τησ παναγιασ σουμελα recent posts ο μητσοτάκης προτρέπει τους κρητικούς να εμβολιαστούν Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Επικοινωνει μυστικά μέσα μου, με παρηγορεί και μου δίνει δύναμη. Διαβάστε τη μοναδική ιστορία της θαυματουργής εικόνας!

1
1 from
Παναγια σουμελα κοσμοσ παναγία σουμελά: H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με. Γράφει ο νίκος χειλαδάκης μοναστήρι παναγίας σουμελά, σήμερα «σουμελά μαναστιρί». Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Μου ζητήθηκε να γράψω και τις νότες του τραγουδιού, λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ για αυτό το τραγούδι, διότι. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της παναγίας της aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο. Ιερο προσκυνημα παναγια σουμελα τ.θ. Το μοναστηρι τησ παναγιασ σουμελα recent posts ο μητσοτάκης προτρέπει τους κρητικούς να εμβολιαστούν

Χρήστος παπαδόπουλοςστίχοι γιάννης κοσμίδηςενορχήστρωση :

Διαβάστε τη μοναδική ιστορία της θαυματουργής εικόνας! Αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Χρήστος παπαδόπουλοςστίχοι γιάννης κοσμίδηςενορχήστρωση : Αρχείο ετικέτας παναγια σουμελα αυτοκρατορια τραπεζουντασ , βυζαντιο , θρησκεια , ποντοσ η εκκλησιαστικη ιστορια τησ τραπεζουντοσ και ο ρολοσ των κομνηνων Παναγια σουμελα η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά: Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid) Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της παναγίας της aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο. Μεταφέρθηκαν στην αθήνα στο βυζαντινό μουσείο, όπου παρέμειναν έως το 1951. Στο αεροδρόμιο της κωνσταντινούπολης, στην τουρκία κρατείται ο. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Γύρω από την ιερά μονή παναγίας σουμελά, υπάρχει πολύ πράσινο και όμορφη θέα. Μητροπόλεως 15, θεσσαλονίκη, 54624, θεσσαλονικησ. Η ιστορική μονή του πόντου εορτάζει

125 , 591 50 καστανιά ημαθίας ( δρομολόγηση ) 42σχόλια ταξιδιωτών Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid) Αν βρίσκεστε στη νάουσα, η παναγία σουμελά στην καστανιά ημαθίας στις πλαγιές του βερμίου, προσφέρεται για μία επίσκεψη. Διαβάστε τη μοναδική ιστορία της θαυματουργής εικόνας! Στο χωριό καστανιά του όρους βερμίου ημαθίας βρίσκεται το πασίγνωστο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά που ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομωνύμου μονής στον πόντο, που επί 16 αιώνες αποτελούσε σύμβολο και πνευματικό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού.

H Panagia Soymela Toy Pontoy Omorfainei H Ka8hmerinh
H Panagia Soymela Toy Pontoy Omorfainei H Ka8hmerinh from www.kathimerini.gr
Στο χωριό καστανιά του όρους βερμίου ημαθίας βρίσκεται το πασίγνωστο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά που ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομωνύμου μονής στον πόντο, που επί 16 αιώνες αποτελούσε σύμβολο και πνευματικό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού. Ο φίλων κτενίδης , που ήταν ως το θάνατό του το 1963 πρόεδρος του σωματείου «παναγια σουμελα», παρέδωσε στους τότε συνεργάτες του τον μικρό ναό, τον ξενώνα «κομνηνών μέλαθρον», πέντε κελιά, γραφεία, αποθήκες, τον ξενώνα. Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid) Γύρω από την ιερά μονή παναγίας σουμελά, υπάρχει πολύ πράσινο και όμορφη θέα. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Δεκαπενταύγουστος εορτη κοιμησεωσ τησ θεοτοκου μονη παναγιασ σουμελα ποντου πόντος τραπεζούντα δεκαπενταύγουστος στην παναγία σουμελά : Η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά: Παναγια σουμελα η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά:

Επικοινωνει μυστικά μέσα μου, με παρηγορεί και μου δίνει δύναμη.

Ο φίλων κτενίδης , που ήταν ως το θάνατό του το 1963 πρόεδρος του σωματείου «παναγια σουμελα», παρέδωσε στους τότε συνεργάτες του τον μικρό ναό, τον ξενώνα «κομνηνών μέλαθρον», πέντε κελιά, γραφεία, αποθήκες, τον ξενώνα. H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με. Επικοινωνει μυστικά μέσα μου, με παρηγορεί και μου δίνει δύναμη. Ιερό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού, ανά τον κόσμο, η μονή παναγίας σουμελά κοντά στην βέροια, είναι τόπος θρησκευτικού προσκυνήματος. Μητροπόλεως 15, θεσσαλονίκη, 54624, θεσσαλονικησ. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η ιερή εικόνα της παναγίας της aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο. Η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά: Να θυμίσουμε πως στην ομιλία του στα εγκαίνια της παναγίας σουμελά όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα στήριξης της μονής, ο ρετζέπ ταγίπ ερντογάν, σύμφωνα με την dailysabah, είπε ότι φέτος οι ορθόδοξοι. 125 , 591 50 καστανιά ημαθίας ( δρομολόγηση ) 42σχόλια ταξιδιωτών Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό μετά από πέντε χρόνια (vid) Γύρω από την ιερά μονή παναγίας σουμελά, υπάρχει πολύ πράσινο και όμορφη θέα. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama